Yazar Hakkında
PELİN CANDAR

Eğitim: ESOGU - Turizm İşletmeciliği Lisans Mezunu, Anadolu Üniversitesi - Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Mezunu, Anadolu Üniversitesi - Turizm İşletmeciliği Doktora Öğrencisi 2021-2025 Akademik unvanlar: Bilim Uzmanı Çalışma alanları: Turizmde Yönetim ve Pazarlama

XVIII. yüzyılda inşa edilmiş, Lâle Devri'nin zarif estetik anlayışını yansıtan, iç mekân süslemeleri ve tarihî eşyalarıyla Osmanlı sivil mimarisinin Mudanya’daki en nadide temsilcilerinden biri olan müze.

Devamını Oku

Tek bir anlatıcının taklit, doğaçlama ve hikâye anlatımı unsurlarını kullanarak toplumu hem eğlendirdiği hem de bilgilendirdiği, sözlü geleneğe dayalı geleneksel Türk sahne sanatı.

Devamını Oku

Baharın gelişiyle doğanın uyanışını, yenilenmeyi ve bereketi simgeleyen, köklü bir geçmişe sahip kültürel bayram.

Devamını Oku

Anadolu Selçuklu Devleti’nin kültürel, bilimsel ve tıbbi mirasını tematik sergiler ve etkileşimli alanlarla tanıtan, geçmişi Gevher Nesibe Darüşşifası’na dayanan tarihî müze.

Devamını Oku

Volkanik bir tepe üzerine kurulmuş, felsefe, ticaret ve inanç açısından tarih boyunca önemli bir merkez olmuş, özgün mimarisiyle dikkat çeken antik kent.

Devamını Oku

Türkiye'nin karaya yerleştirilen ilk savaş gemisi olarak, Gölcük'te denizcilik tarihini ziyaretçilere canlı bir şekilde sunan müze.

Devamını Oku

Türk askeri tarihine ait zengin mirası modern müzecilik anlayışıyla sergileyen ve mehter konserleriyle tarihi yaşatan müze.

Devamını Oku

Latmos Dağı eteklerinde Bafa Gölü kıyısında kurulmuş, etkileyici kaya mezarları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken eski Karia yerleşimi.

Devamını Oku

Kastamonu'nun tarihsel, kültürel ve sosyal birikimini belgeleyip geleceğe aktaran, kente dair canlı bir hafıza oluşturan çağdaş kültür ve arşiv merkezi.

Devamını Oku

Frigya uygarlığının siyasi, kültürel ve ekonomik merkezi olarak Anadolu'nun en önemli arkeolojik yerleşimlerinden biri olan antik kent.

Devamını Oku