Silifke - Taşucu Meslek Yüksekokulu

Eğitim-Öğretim Önlisans Düzeyinde Bölüm/Program Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri

(Silifke, Mersin, 1992 - )

Selçuk Üniversitesi'nin bünyesinde yer alan Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu, 05.10.1992 tarihinde tek programı olan Turizm ve Otelcilik Programı ve 73 öğrenci ile Silifke Belediyesi ek binasında eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı. Yüksekokul, 2002-2003 eğitim-öğretim yılının Bahar yarıyılında Taşucu Mahallesi’nde inşa edilen ve 16.05.2003 tarihinde açılışı yapılan yeni binasına taşınarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmeye devam etti.

Konya merkezli Selçuk Üniversitesi’ne bağlı olmakla birlikte, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’ndeki Prof. Dr. Halil Cin Sokak’ta faaliyet gösteren Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu, yedi farklı bölüm dahilinde dokuz program ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Yüksekokulda faaliyet gösteren turizm programları (Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık, Turizm ve Seyahat Hizmetleri ve Turizm Rehberliği) kayıtlı 950 öğrenciyle önem arz etmektedir. İsteyen öğrencilere eğitim-öğretim süresi haricinde kontenjan dahilinde bir yıl süre ile yabancı dil programı uygulanmaktadır.

Hizmet binasında 14 derslik, iki bilgisayar laboratuvarı, bir elektronik laboratuvarı, turizm ve Otel İşletmeciliği ve Aşçılık Programı öğrencilerinin mesleki uygulama yapabildiği bir uygulama mutfağı, çeşitli eğitim ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir konferans salonu, öğrencilerin araştırma ve okuma ihtiyaçlarına yönelik hizmet veren bir kütüphane, bir yemekhane ve bir kantin bulunmaktadır. Yüksekokul yerleşkesi 54.674 metrekarelik alana sahiptir. Ayrıca yüksekokul bahçesinde birer basketbol, voleybol ve tenis sahası da bulunmaktadır.

Geçim kaynakları genellikle tarım ve küçük çaplı turizm işletmelerine bağlı olan Silifke ve Taşucu’nun ekonomisini ve sosyo-kültürel yaşantısını hareketlendirmek ve bölgenin tanınırlığını arttırmak için kurulan Yüksekokulun, kendisine ait olan binaya taşınmasında ve etkin hâle gelmesinde, yöre halkı, hayırseverlerin desteği ve yerel yönetimlerin katkıları önemli bir rol oynadı. Yüksekokul bünyesinde bulunan Turizm ve Otel işletmeciliği Programı öğrencileri, okul hayatları ve mezuniyet dönemlerinde bölgede bulunan otellerde çalışarak bölge turizm sektörünün işgücü ihtiyacına ve bölgenin tanınırlığına katkı sağlamaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı mezun öğrencileri içerisinde hem bölgede hem de Türkiye’nin bilinen diğer turistik bölgelerinde yönetici konumunda çalışanların olması, akademisyenler ve devlet çalışanlarının varlığı, Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu’nun kuruluş amacına hizmet ettiğini gösterir niteliktedir.

Referanslar

http://www.arasikackilometrecom/m/selcuk-universitesi-silifke-tasucu-meslek-yuksekokulu_konya-merkez, (Erişim tarihi: 20.12.2019); https://www.tercihrobotu.com.tr/selcuk-universitesi-konya-1089/ascilik-bolumu-108953299/, (Erişim tarihi: 20.12.2019).

Ayrıntılı bilgi için bakınız

http://www.selcuk.edu.tr/dosyalar/files/070/STMYO_KEK.pdf, (Erişim tarihi: 19.12.2019).