Taşucu

Yerleşim Merkezi / Destinasyon Deniz Destinasyonu

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Kasabası, dünyanın en endemik türlerinden biri olan subtropikal iklime sahiptir. KKTC’ye en kısa mesafe konumda yer almasından dolayı, her sene binlerce kişinin deniz vasıtasıyla giriş-çıkış yaptığı bir bölge olan Taşucu, Akdeniz kıyısında olmasına rağmen etrafında yer alan Orta Toroslar ‘dan dolayı sıcaklığı yıl boyunca yüksek seyretmektedir. Yıllık ortalama 24 ⁰C ile dünyanın 36. enlemlerinde gerçekleşen sıcaklık ortalamalarının en yükseğidir. Bütün tropikal bitkilerin yetişmesi için oldukça elverişli bir bölgedir.

Taşucu halkının geçim kaynaklarının başında turizm, tarım, ticaret ve balıkçılık yer almaktadır. Yılın neredeyse tüm sene boyunca güneş alan Taşucu’nda deniz turizmi kapsamında, günübirlik gezi teknesi işletmeciliği, yat yatırımları ve işletmeciliği, marina yatırımları ve işletmeciliği ve kruvaziyer turizm ve feribot işletmeciliği faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca türünün tek örneği olma özelliğine sahip olan Taşucu Aslan Eyce Amfora Müzesi de Taşucu’nun değerleri arasında yer almaktadır. Taşucu’dan KKTC’ye denizyoluyla yapılan giriş-çıkışlar bölgenin ekonomik hayatına önemli ölçüde katkı sağlamaktadır.

Taşucu, 1968 yılından itibaren Taşucu Çevre Festivali’ne de her yıl Taşucu Festival Alanı’nda ev sahipliği yapmaktadır. Bununla beraber her yıl gerçekleştirilen Taşucu Belediyesi Plaj Voleybolu Turnuvası, eski kardeş şehir olan Bergkamen’den gelen sporcular ile beraber organize edilmektedir. Öte yandan 1970 yılında kurulan, Akdeniz Şeytanları olarak da bilinen Taşucuspor ise Taşucu’nu futbol dalında Mersin 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde temsil etmektedir.

Referanslar

Tolga, G. Ö. K. (2016). Bölgesel Kalkınmada Yat Turizminin Rolüne İlişkin Yerel Halkın Bakışı: Taşucu Örneği, Çatalhöyük Uluslararası TurizmSosyal Araştırmalar Dergisi: 1(1); https://tr.wikipedia.org/wiki/Taşucu, (Erişim tarihi: 14.12.2020).