Setur Kaş Marina, Türk marinacılığının lideri Setur Marinaları ile Makyol’un ortak işletmesi olarak 2011 yılında hizmete açılan ve yat limanı olarak hizmet veren bir işletme olup, Setur Marinalar zincirinin Akdeniz’deki önemli bir halkasını oluşturmaktadır. Mavi yolculuğun kavşak noktası olan Marina, doğal güzellikleriyle çekim merkezi olan Kalkan ve Kekova’ya 15 mil, Fethiye’ye 56 mil ve Finike’ye 35 mil uzaklıkta, doğal körfez olan mavi ile yeşilin eşsiz bir şekilde buluştuğu Bucak deniz bölgesinde, Antalya ilinin Kaş ilçesinde konuşlandırıldı. Maksimum 120 metre boyunda toplam 472 deniz, 160 kara park yat bağlama kapasitesi mevcuttur. Maksimum su derinliği 30 metredir.

Akdeniz Bölgesi’nin merkezinde bulunan Antalya ilindeki konumu itibarıyla Marina, Fethiye’den Kemer’e kadar olan kıyı şeridindeki marina ihtiyacını karşılayan ve deniz severler için vazgeçilmez bir liman konumundadır. Marina civarında hastane, eczane, otel, çamaşırhane–bulaşıkhane, alışveriş mağazaları, yeme-içme, yat kulüp ve tenis kortu gibi sosyal olanaklar bulunmaktadır. Marina’da yatlara su, elektrik, kablosuz internet, telefon, tuvalet-duş, engelliler için tuvalet-duş, akaryakıt, otopark, yiyecek-içecek, yangın ihbar ve söndürme sistemi, atık alım tesisi, kiralık depo, dalgıç, palamar bot hizmeti ve güvenlik kamera destekli güvenlik hizmeti gibi birçok hizmet sunulmaktadır. Marina’da bir adet dalgakıran ve yedi adet yüzer iskele yer almakla birlikte süper ve mega yatlar da dâhil olmak üzere her boyutta teknenin yanaşması için elverişli su derinliği ve bağlama imkânları mevcuttur. 110 tonluk kaldırma kapasiteli vinçle hizmet verilen marina, bankamatik, market, yat market, restoran, kafeterya–bar, yüzme havuzu, otel ve helikopter pisti ile yat sahiplerine konforlu bir ortam sunan, tercih edilebilirliği yüksek bir yat limanıdır.

Marina, Mavi Bayrak Programı kapsamında Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından 17.04.2012 tarihinde “En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü”ne layık görüldü. 2011 yılında Deniz temiz/Turmepa işbirliğiyle 12 metre derinlikte iki bin metrekare deniz dibi alan temizlendi ve Dünya Çevre Haftası’nda Kaş İlköğretim Okullarının çevre kolu öğrencileri ağırlanarak deniz temizliğiyle ilgili eğitimler verildi. Ek olarak, marinada ve yatlarda enerji tasarrufunun nasıl daha etkin sağlanabileceği, zehirli boyalar, yöredeki doğal ve hassas alanlarla ilgili bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması marina ziyaretçilerini olumlu yönde etkiledi. Kaş Marina’nın Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, Deniz Temiz Derneği – Turmepa, Deniz Turizm Birliği, Mavi Bayrak üyelikleri olup, gerçekleştirdiği çevre eğitim etkinlikleriyle ve aldığı ödülle bölgenin en iddialı ve çevreci marinası olma yolunda büyük başarılara imza attı.

Marina’da binalar çevre dostu olarak tasarlandı. Böylelikle marinanın enerji tüketimi azaltılırken, mimari sistemleriyle de kendi içlerinde iklimlendirme sağlanmaktadır. Yılın yarısında gün ışığını kesintisiz alan bir bölgede kurulan bu sistemle çok ciddi bir enerji tasarrufu sağlanabilmektedir. Akdeniz Bölgesi’nin en önemli marinaları arasında yer alan Marina’da yaklaşık 300 yat sürekli konaklamaktadır. Marina, bölgeye çektiği yabancı ve yerli turistlerle ülke ekonomisinin yanı sıra ilçe ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Ekonomisi büyük ölçüde turizm gelirlerine dayanan Kaş’ta, marina aynı zamanda yaklaşık 150 kişilik personeliyle önemli bir istihdam alanı oluşturmaktadır. Marina’da, yılda 250 yatın bakım ve onarımı yapılmaktadır. Akdeniz’in en modern marinalarından biri olan Marina, Kaş’ın tarih boyu sahip olduğu denizcilik kimliğini güçlendirerek; denizcilik, turizm ve ekonomi açısından daha zengin bir kıyı yerleşkesi olmasına katkı sağlamaya devam etmektedir.