Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi

Eğitim-Öğretim Gastronomi ve Mutfak Sanatları Turizm İşletmeciliği Turizm Rehberliği

(Beyşehir, Konya, 2010 - )

İlk olarak 2010/103 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu adı altında Konaklama İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği bölümleri ile kuruldu. Aynı yıl Konaklama İşletmeciliği Bölümü’ne hem normal öğretim hem de ikinci öğretime öğrenci alarak öğretime başlandı. 16.05.2013 tarih ve 28649 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/4657 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi adı altında yeniden yapılandı. 19.12.2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, Konaklama İşletmeciliği adı Turizm İşletmeciliği olarak değiştirildi.

19.06.2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısı ve 2547 sayılı yasanın 2880 sayılı yasayla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Seyahat İşletmeciliği ile Turist Rehberliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü adı altında birleştirildi. Rekreasyon Yönetimi ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri açıldı. Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümünde EA puanı ile öğrenci alımı şartı olması, turizm rehberi olabilmek için yabancı dil bilgisinin gerekliliği, kontenjanların doldurulamaması gibi gerekçelerden dolayı programın ismi, Yükseköğretim Kurul Başkanlığı’nın 26.10.2017 tarihli yazısı ile Turizm Rehberliği olarak değiştirildi. 2018-2019 öğretim yılı itibariyle bölüme ilk defa öğrenci alımı yapıldı. Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümleri, halen öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Binası, hayırsever iş adamı Ali Akkanat tarafından Selçuk Üniversitesi’nin şehir dışındaki Beyşehir Ali Akkanat Kampüsüne kazandırıldı. Öğretim süresi dört yıldır. Amacı, turizm alanında ve sektörün olmazsa olmazlarından olan yabancı dil öğreniminde uzmanlaşmış öğretim hizmeti vermek, turizm sektörü, bölge, ülke ve tüm toplum adına sonuç ve toplumsal hizmet odaklı özgün araştırma ve projeler geliştirmek, sektörün aradığı nitelikteki formasyonun yanı sıra yaşadığı toplum ve evrensel değerlerle donanmış bireyler yetiştirerek ülke istihdamına ve turizm ekonomisine katkı sunmaktır.