Samsun Meslek Yüksekokulu

Eğitim-Öğretim Önlisans Düzeyinde Bölüm/Program Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

(Samsun, 1992 - )

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin bünyesinde yer alan 12 meslek yüksekokulundan biri olarak açılan Samsun Meslek Yüksekokulu, ilk öğrencilerini 1992-1993 eğitim-öğretim yılında alarak faaliyetlerine başladı. 1994-1995 eğitim-öğretim yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümüne bağlı Turizm ve Otelcilik Programı açıldı.

yılı itibari ile Samsun Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Bilgisayar Programcılığı Programı, Mimari Dekoratif Sanatlar Programı, Tarım Makineleri Programı, Seracılık Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, Grafik Tasarım Programı, Basım ve Yayın Teknolojileri Programı, Çocuk Gelişimi Programı ve Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı eğitim-öğretime devam etmektedir. Samsun Meslek Yüksekokulunun bünyesinde aynı zamanda uzaktan eğitim programları olarak Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi, Medya ve İletişim programlarına 2013 yılından beri öğrenci alımı yapılmaktadır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibari ile Samsun Meslek Yüksekokulu’na örgün öğretime kayıtlı 964, ikinci öğretim programlarına kayıtlı 150 ve uzaktan eğitim programlarında kayıtlı 250 öğrenci bulunmaktadır. Samsun Meslek Yüksekokulu'nda toplam 1.364 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. Samsun Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim-öğretim kadrosu incelendiğinde, beş öğretim üyesi, 35 öğretim görevlisi ve iki araştırma görevlisi olmak üzere 42 akademik personel görev almaktadır.

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, örgün ve ikinci öğretim Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı olmak üzere iki programdan oluşmaktadır. Bölümün temel amacı, Türkiye ve dünya turizminde ihtiyaç duyulan teorik bilgiye ve uygulama deneyimine sahip, mesleğinin gerektirdiği yabancı dile hâkim, turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanıyıp, gerekli bilgisayar programlarını kullanabilen, sektöründeki değişimleri takip ederek kendini sürekli geliştiren, meslek elemanları yetiştirmektir. Bölüm mezunları; Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve turizm enformasyon merkezleri gibi kamu kurumlarının yanı sıra konaklama tesisleri, yiyecek-içecek işletmeleri, havayolu işletmeleri, çeşitli ulaştırma şirketleri, turizm yazarlığı, araç kiralama işletmeleri, kongre-konferans merkezleri ve daha birçok ağırlama endüstrisi işletmelerinde çalışma olanağına sahiptir.

Ayrıntılı bilgi için bakınız

http://samsunmyo.omu.edu.tr/tr/yuksekokulumuz/hakkimizda/tarihce, (Erişim tarihi: 12.12.2019).