Kilis Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Eğitim-Öğretim Önlisans Düzeyinde Bölüm/Program Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri

(Kilis, 2017 - )

Kilis Yedi Aralık Üniversitesi'nin bünyesinde yer alan dört meslek yüksekokulundan biri olan Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nda Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri ile Turizm, Seyahat ve Eğlence Hizmetleri Bölümü olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü 2012-2013 akademik yılında Kilis Yedi Aralık Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun bünyesinde açılan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile öğrenci alımına başladı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren Aşçılık Programı öğrenci alımları yapıldı ve iki program olarak eğitim öğretime devam edildi. 2017-2018 akademik yılında Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Kilis Meslek Yüksekokulu'nun bünyesinden ayrıldı ve Kilis Yedi Aralık Üniversitesi'ne bağlı Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu kuruldu. Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Aşçılık programları ile Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü 2017-2018 akademik yılında Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı ile öğrenci alımına başladı.

Kilis Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nun eğitim-öğretim kadrosu incelendiğinde, iki öğretim üyesi ve beş öğretim görevlisi olmak üzere yedi akademik personel görev yapmaktadır. Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı'nda 83, Aşçılık Programında 93 ve Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı'nda 28 öğrenci olmak üzere toplam 204 aktif kayıtlı öğrenci bulunmaktadır.

Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri programlarında hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek veya kendi adına bir işletme açabilecek nitelikli ara kademe insan gücü yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri programlarında; işini İngilizce dilinde ve bilgisayar ortamında yapabilen, sektörde kullanılan bilgi işlem sistemlerini etkin bir şekilde kullanabilen ve mesleklerini yaşam biçimleri olarak benimsemiş gençlerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.