İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu
Eğitim-Öğretim Önlisans Düzeyinde Bölüm/Program Turist Rehberliği Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Aşçılık Pastacılık ve Ekmekçilik
(İstanbul, 2008 - )
-
2020
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin bünyesinde yer alan iki meslek yüksekokulundan biri olarak dokuz program ile faaliyete geçen İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, bugün 21 bölüm 37 program ve 4.708 öğrenci mevcuduna ulaşmıştır. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu; Adalet, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Basım ve Yayın Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Dış Ticaret, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Gıda Teknolojisi, Grafik Tasarım, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Hava Lojistiği, İç Mekân Tasarımı, İnsan Kaynakları Yönetimi, İnşaat Teknolojisi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Lojistik, Makine, Mekatronik, Mimari Dekoratif Sanatlar, Moda Tasarımı, Otomotiv Teknolojisi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce), Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İngilizce), Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi, Turist Rehberliği, Uçak Teknolojisi, Uçuş Harekât Yöneticiliği, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik olmak üzere 37 program ile birçok sektöre nitelikli personel yetiştirmektedir.
İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle yeni yerleşkesine taşındı. Bu doğrultuda öğrencilerin teoride aldıkları eğitimi pratikte uygulayabilmeleri için uçak bakım atölyeleri, mock-up (tasarım modelleme atölyesi), mutfak, elektrik, inşaat, otomotiv, serigrafi, seramik ve moda başta olmak üzere toplam 22 atölye ve yedi bilgisayar laboratuvarı ile uygulama alanı imkânı sunmaktadır.
Uçak Teknolojisi Programı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) nezdinde tanınan okul onay sertifikası ile birlikte yine SHGM nezdinde Uçuş Harekât Uzmanı Eğitimi (Dispeçer) Yetki Belgesine sahiptir. SHGM yetkisine sahip iki program dışında yine SHGM nezdinde Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri/Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri İngilizce programları için Onaylı Kabin Ekibi Temel Eğitim Kuruluşu Belgesi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği/Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği İngilizce programları için Onaylı Yer Hizmetleri Eğitim Kuruluşu Belgesi için lisans alma süreci devam etmektedir.
Eğitime başladığı tarihten bu yana Okulun aktif programlarından biri olan ve ilk mezunlarını 2018 yılında veren Turist Rehberliği Programı, sektörün ihtiyacı olan turist rehberi adaylarını yetiştirmeye devam etmektedir. Eğitim-öğretim kadrosunda dört öğretim görevlisi bulunmaktadır. 2019-2020 dönemi itibariyle birinci ve ikinci sınıf olmak üzere toplam 80 aktif kayıtlı öğrenci mevcuttur. Programın müfredatı incelendiğinde ağırlıklı olarak mesleki yetkinliği geliştirmek üzere düzenlendiği görülmektedir.
Referanslar
https://gbs.gelisim.edu.tr/bolum-genel-bilgiler-4-168-1, (Erişim tarihi: 27.01.2020); https://iisbf.gelisim.edu.tr/bolum/turizm-rehberligi-170, (Erişim tarihi: 27.01.2020); https://myo.gelisim.edu.tr/icerik/hakkimizda, (Erişim tarihi: 27.01.2020); https://myo.gelisim.edu.tr/icerik/istanbul-gelisim-meslek-yuksekokulu-muduru-mesaji, (Erişim tarihi: 27.01.2020); https://myo.gelisim.edu.tr/programlar-bolumler, (Erişim tarihi: 21.01.2020).
Ayrıntılı bilgi için bakınız
https://myo.gelisim.edu.tr/icerik/hakkimizda, (Erişim tarihi: 27.01.2020).