Banaz Meslek Yüksekokulu

Eğitim-Öğretim Önlisans Düzeyinde Bölüm/Program Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

(Banaz, Uşak, 1993 - )

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin bünyesinde kurulan Banaz Meslek Yüksekokulu, İşletmecilik ve Seramik programlarına öğrenci alarak Banaz ilçesinde eğitim-öğretime başladı. 17.03.2006 tarihinde Uşak Üniversitesi’nin kurulmasıyla Uşak Üniversitesi’nin sahip olduğu 11 meslek yüksekokulundan biri olarak eğitim-öğretime devam etti. Türkiye’deki sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyacı olan donanımlı, alanlarında iyi yetişmiş, mesleki ve teknik alanda yeterli bilgi ve beceriye sahip, teknolojik gelişmeleri takip eden, teorik ve pratik bilgilerini bir arada kullanabilen özgüvenli, katılımcı, toplumsal değerlere önem veren, bilgiye ulaşmasını bilen, sorgulayan, öğrenmeyi öğrenen, özgür düşünen kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla kurulan Banaz Meslek Yüksekokulu, bölgedeki endüstri ve hizmet kapsamındaki ihtiyaçları giderme anlamında öğrencilerin eğitimini ve hazırlığını sağlamakta önemli rol oynamaktadır.

İşletmecilik ve Seramik olmak üzere iki programla eğitim öğretime başlayan Banaz Meslek Yüksekokulu 2019-2020 eğitim-öğretim yılında İç Mekân Tasarımı, İnşaat Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Laboratuvar Teknolojisi, Mimari Dekoratif Sanatlar, Ormancılık ve Orman Ürünleri ve Turizm ve Otel İşletmeciliği programları olmak üzere yedi programa kayıtlı 768 öğrencisiyle eğitim-öğretime devam etmektedir. Meslek yüksekokulunun akademik kadrosunda dokuz öğretim üyesi ve 21 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 30 akademik personel yer almaktadır.

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesindeki Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, 2011 yılında kuruldu ve 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini ek yerleştirme tercihleriyle aldı. Sektörünün ihtiyaç duyduğu, alanında gerekli olan tüm teorik bilgiye hakim ve sektörel deneyime sahip, bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, karar verebilme ve uygulayabilme yeteneğine sahip, sektöründeki en son gelişmeleri yakından izleyen, insan ilişkilerinde başarılı, iletişimi güçlü, İngilizce bilgisini aktif olarak kullanabilen, vizyonu geniş ve sürekli gelişime açık kalifiye ara eleman yetiştirmek amacıyla açılan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, bölgesindeki turizm işletmeleri için önemli rol oynamaktadır. Bu amaç doğrultusunda oluşturulan program müfredatı incelendiğinde ders planında teorik ve uygulamalı olarak mesleki derslerin yer aldığı görülmektedir. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 65 kayıtlı öğrencisi olan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının akademik kadrosunda bir öğretim üyesi ve üç öğretim görevlisi olmak üzere dört akademik personel bulunmaktadır. Programdan mezun olan öğrencilerin birçoğunun çeşitli turizm işletmelerinde çalışamaya başladıkları ve dikey geçiş sınavı ile lisans eğitimlerine devam ettikleri bilinmektedir.

Yararlanılan Kaynaklar

https://yokatlas.yok.gov.tr/onlisans.php?y=109850628, (Erişim tarihi: 20.12.2019); Uşak Üniversitesi, (2019). 2018 Mali Yılı Faaliyet Raporu. Uşak; Uşak Üniversitesi, (2019). 2019 Mali Yılı Performans Programı. Uşak.

Ayrıntılı bilgi için bakınız

https://banazmyo.usak.edu.tr, (Erişim tarihi: 20.12.2019).