Ardeşen Turizm Fakültesi

Eğitim-Öğretim Lisans Düzeyinde Bölüm/Program Gastronomi ve Mutfak Sanatları Turizm İşletmeciliği

(Rize, 2016 - )

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 05.08.2015 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, ve Rekreasyon Yönetimi Bölümleri açılmış olup, sırasıyla Turizm İşletmeciliği (2016) ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları (2019) bölümlerinde öğretim faaliyetine başlandı. Ayrıca Turizm Rehberliği İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2018-2019 öğretim yılının Bahar yarıyılında; Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programı 2019-2020 öğretim yılının Güz yarıyılında öğrenci kabulüne başladı.

Fakülte, “Turizm sektörüne kazandırdığı nitelikli işgücü ve turizm bilimine sağladığı katkılar ile uluslararası ölçekte lider, yenilikçi, erişilebilir, en çok tercih edilen ve mezunları sektör paydaşları tarafından öncelikli olarak tercih edilen bir fakülte olmayı” vizyon; “Sürdürülebilir ve yüksek marka değerine sahip turizm gelişimini gerçekleştirmek üzere; turizm işletmeciliği, turizm meslek formları, yabancı dil ve iletişim teknolojilerinde yetkinliğe sahip nitelikli elemanlar yetiştirmek, tüm paydaşlara yönelik eğitim hizmetleri sunmak, bilgi ve projeler üretmek, paydaşlar arasında iş birlikleri kurmak ve böylece bölgenin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmayı” misyon edinmektedir.

Fakülte yerleşkesinde 53,161 metrekare alan içerisinde 8.363 metrekare eğitim binası ile 3.349 metrekare konferans salonu olmak üzere toplam 11.712 metrekare kapalı alan ve üç bloğa (A-B-C) sahip fakülte binası; 2.287 metrekare alana sahip halı saha futbol, voleybol, basketbol ve tenis kortunun yer aldığı iki adet açık spor tesisi ve 4.539 metrekare kapalı alana sahip kapalı spor salonu bulunmaktadır.

Turizm Fakültesi Eğitim Binası (A+B Blok) 13 derslik, dört anfi, iki bilgisayar laboratuvarı, dört atölye odası, 39 ofis odası, dört teknik birim, bir arşiv odası, 24 WC (dördü engelli WC), bir kütüphane, bir çalışma salonu, iki mescit, bir kantin, bir oyun salonu, bir dinlenme salonu, bir sığınak, bir turizm laboratuvarı, bir uygulama mutfağı, bir yiyecek-içecek uygulama alanı ve iki teras balkondan oluşmaktadır. Turizm laboratuvarı bir süit ve bir oda, lobi, acenta ve resepsiyon bölümlerinden oluşmaktadır. Kütüphanesinde 2019 yılı itibariyle 3.407 adet basılı kitap mevcuttur. Ek Binası (C Blok), 10 ofis odası, bir mutfak, bir yemekhane, dört soğuk hava deposu, üç depo, bir bulaşık yıkama odası, bir soyunma odası, beş WC (bir tanesi engelli WC) ile bir konferans salonundan oluşmaktadır. Yerleşkede ayrıca on daireli lojman binası ve fakülteye bağlı 22 oda 35 yatak kapasiteli uygulama oteli bulunmaktadır.

Referanslar

http://ardesen.erdogan.edu.tr/tr/page/tarihce/2784, (Erişim tarihi: 20.12.2019); http://ardesen.erdogan.edu.tr/tr/page/genel-bilgiler/1051, (Erişim tarihi: 20.12.2019).

Ayrıntılı bilgi için bakınız

http://ardesen.erdogan.edu.tr/tr, (Erişim tarihi: 20.12.2019).