Kırklareli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı

Eğitim-Öğretim Yüksek Lisans Programı Turizm İşletmeciliği

(Kırklareli, 2014 - )

Kırklareli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında açıldı ve aynı yıl öğretime başladı. Program Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalına bağlıdır. Programa kabul edilen öğrenciler Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) eşit ağırlık alan puanıyla alınmaktadır. Programın açıldığı ilk yıl turizm dışında, sosyal bilimlerin ve eğitim bilimlerinin çeşitli alanlarında lisans düzeyinde öğrenim görmüş pek çok öğrenci programa kabul edildi. Turizm, turizm işletmeciliği, turizm rehberliği gibi alanların dışından lisans mezunu olanların programda bilimsel hazırlık derslerini almaları zorunlu tutuldu. 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren sadece turizm alanında lisans mezunları tezli yüksek lisans programına kabul edilmeye başlandı. Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) kredisinden az olmamak şartıyla seminer dersi dâhil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşmaktadır. Program kapsamındaki dersler, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bulunduğu Kırklareli Üniversitesi'nin Kayalı Yerleşkesi’nde yürütülmektedir.

Kırklareli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programı, turizm alanının gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmenin yanı sıra öğrencileri akademik kariyere hazırlamayı da hedeflemektedir. Program lisans programının ardından zorunlu ve seçmeli dersler ile gerekli bilgi birikimini kazandıracak akademik ve sosyal ortam oluşturmaktadır. Dahası, sektörde çalışmakta olan ya da çalışmayı düşünen ve/veya akademik kariyer yapmayı isteyen öğrencilere lisans düzeyinde aldıkları eğitimi bir üst düzeye taşıyabilecekleri bir platform sunmaktadır. Programın hedef kitlesini; yönetsel bilgi ve yeteneklerini arttırmak veya geliştirmek isteyen deneyimli kamu ve özel sektör yöneticileri, teknik konularda veya uzmanlık gerektiren işlerde deneyim sahibi olan ve bunu bir üst seviyeye taşıyacak donanımı kazanmak isteyen şirketlerin çalışanları, kariyer değişikliğine gitmek isteyen veya daha geniş anlamda yönetici pozisyonuna yükselmek isteyen bireyler, herhangi bir alandan mezun olmuş ve gerek kamu gerekse özel sektörde kariyer arayışı içinde olan üniversite mezunları ile akademik kariyer yapmak isteyen bireyler oluşturmaktadır. Program; üretimden pazarlamaya, insan kaynakları yönetiminden muhasebeye, araştırma geliştirmeden finansmana kadar farklı alanlardaki birçok konudan oluşmakta ve bu konular sayısal teknikler ve bilgisayar teknolojisi desteği ile ele alınmaktadır. Bu sayede programın hedefi; konularında güçlü bir altyapıya sahip ve bunu kendi alanında kullanabilen, işletme alanında ortaya çıkan problemleri saptayabilen ve tanımlayabilen, alanında ve ilgili disiplinlerde analitik düşünerek çözüm bulabilen, alanı ile ilgili gerekli teknikleri, donanım ve modern iletişim araçlarını etkin şekilde kullanabilen, çok disiplinli konularda çalışma yapabilen, yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek alanındaki gelişmeleri izleyebilen ve bunlara katkıda bulunabilen, etkin yazılı ve sözlü iletişim kurabilen, mesleki ve etik sorumluluk taşıyan, kalite bilinci gelişmiş, bireysel sorumluluk alabilen ve takım çalışmasına yatkın işletmeciler yetiştirmektir.

Ayrıntılı bilgi için bakınız

http://sbe.klu.edu.tr/dosyalar/birimler/sbe/dosyalar/dosya_ve_belgeler/2018-2019/sbe_tan% C4%B1t%C4%B1m.pdf, (Erişim tarihi: 28.08.2020).