Anamur Meslek Yüksekokulu

Eğitim-Öğretim Önlisans Düzeyinde Bölüm/Program Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri

(Anamur, Mersin, 1995 - )

Mersin Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan 11 meslek yüksekokulundan biri olan Anamur Meslek Yüksekokulu (1995-), kuruluşundan 20 yıl sonra, 2015 yılında taşındığı Prof. Dr. Ali Ayhan Yerleşkesi’nde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olan; günümüz koşullarına uygun nitelikte işbirliğinü yetiştirmeyi prensip edinen Anamur Meslek Yüksekokulu, yüksek düzeyde bilimsel çalışma ve araştırma yapıp bilgi ve teknoloji üreterek hem bölgesel hem de ulusal alanda sürdürülebilir gelişmeye katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Anamur Meslek Yüksekokulu’nda; Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü, İktisadi ve İdari Programlar Bölümü, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü olmak üzere toplamda on bölüm bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulunun eğitim-öğretim kadrosu incelendiğinde, iki öğretim üyesi ve 17 öğretim görevlisi olmak üzere 19 akademik personeli görev almaktadır.

Okul bünyesinde turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan iki bölüm bulunmaktadır. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’nün bünyesinde Aşçılık ve Turizm ve Otel İşletmeciliği olmak üzere iki program yer almaktadır. Yükseköğretim Kurulunun 26.03.2014 tarihinde almış olduğu kararla açılan Aşçılık Programı, 2018 yılında aktif kayıtlı 51 öğrencisiyle yüzde 100 doluluk oranına sahiptir. Programın eğitim süresi iki yıldır. Bahsedilen bölümde yer alan diğer program olan Turizm ve Otel İşletmeciliği, 1995-1996 eğitim-öğretim döneminde İktisadi ve İdari Programlar bünyesinde kurulmuş, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde ise Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bünyesine alındı. Programda isteğe bağlı bir yıl Almanca hazırlık eğitimi verilmektedir. Almanca hazırlık eğitimi dâhil eğitim süresi toplam üç yıl olarak belirlendi.

Turizm, Seyahat ve Eğlence Hizmetleri bölümü ise, 1997-1998 eğitim-öğretim döneminde Seyahat İşletmeciliği adıyla İktisadi ve İdari Programlar bünyesinde kurulmuş, 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde Turizm ve Seyahat Hizmetleri adıyla Turizm, Seyahat ve Eğlence Hizmetleri Bölümü bünyesine alındı. Bir yılı Almanca hazırlık olmak üzere programın eğitim süresi toplam üç yıl olarak belirlendi. Anamur Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan ilgili bölümlerin eğitim programları incelendiğinde, verilen derslerin ağırlıklı olarak öğrencilerin mesleki alanda yetkin bireyler olarak mezun olmalarına yönelik olduğu görülmektedir. Ayrıca okul bünyesinde kurulan öğrenci topluluklarıyla öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif yönlerine de önem verildiği belirtilmelidir.

Yararlanılan Kaynaklar

http://www.mersin.edu.tr/akademik/anamur-meslek-yuksekokulu, (Erişim tarihi: 07.03.2020); https://yokatlas.yok.gov.tr/onlisans-univ.php?u=1074, (Erişim tarihi: 07.03.2020).

Ayrıntılı bilgi için bakınız

http://www.mersin.edu.tr/akademik/anamur-meslek-yuksekokulu, (Erişim tarihi: 07.03.2020).