Tech Lounge

Konaklama Tesisi

Otellerde 2000’li yılların başlarına kadar revaçta olan Business Center’lar artık yerlerini yavaş yavaş rahat ve sosyal ortamların yaratıldığı teknoloji salonlarına bırakmaya başladı. Çoğu otel, müşterilerilerinin ücretsiz wi-fi erişiminden yararlanabileceği ve yazıcı ile tarayıcıya erişebilecekleri iş alanlarına sahiptir. Fakat her konuda olduğu gibi, bu ayrıcalıklı hizmetler, daha bağlı ve sadık misafir portföyleri oluşturulması amacıyla sürekli geliştirilmeye devam etmektedir. Birbirinden yaratıcı ve farklı tech lounge konseptleri son birkaç yıldır batı otelciliğinde millennials portföyüne daha çok hitap etmek isteyen işletmelerin her geçen gün biraz daha geliştirerek ön plana çıkardıkları bir ürün ve konsept olarak ön plana çıkmaktadır.

Tech lounge’lar sadece yüksek hızda güvenilir kablosuz internet erişimi sunmakla kalmaz, aynı zamanda davetkar ve sosyal bir ortam sunarlar. Tech Lounge’ların özellikleri arasında, sosyalleşmek ve gerek kişisel, gerekse iş amaçlı internet gereksinimlerinin karşılanabilmesi için şık, konforlu oturma yerleri bulunur; gizlilik için printer, scanner gibi olanakların bulunduğu ayrı iş istasyonları; yüksek hızlı dizüstü bilgisayarlar; büyük düz ekran TV; kahve, atıştırmalık ve hatta hafif bir menüye erişilebilir. Bazı salonlar, son teknoloji oyun konsolları ve klasik video oyunları ekleyerek deneyimi daha da yükselterek millennials portföyü için büyük ölçüde hitap eden bir teknoloji eğlence merkezi yaratır. Bir Tech Lounge mekanının sahip olması gereken özellikleri şu şekilde sıralanabilir: .

Fiziksel yapı: Öncelikle salonun fiziksek yapısı içerisinde entegre edilmiş elektrik prizleri yani akıllı telefon şarj imkanı çok önemlidir. Misafir salon içerisinde nereye oturursa otursun elini uzatabileceği mesafede bir prize ulaşabilmesi gerekir. Bunların yanında birçok noktada kablolu internet bağlantısına ihtiyaç duyulması ihtimaline karşı internet soketleri de salona ayrıcalık katacaktır.

Sosyal özellikler: Oturma imkanlarının üç özelliği bir arada sunması gerekir; ev, ofis ve kafeterya. Burada önemli olan zamanın çok hızlı aktığı ve kısıtlı olduğu günümüz dünyasında otelde konaklayan misafirleri otel rahatlığı içinde uzakta oldukları işlerini dijital ortamda yapmalarını sağlarken diğer taraftan evlerinde imiş gibi rahat veya bir sosyal bir kafeterya ortamı sunabilmektedir.

Teknolojik entegrasyonlar: Koltuklardan oluşan oturma gruplarını tercih eden misafirler için laptoplarından rahat bir şekilde faydalanabilecekleri kullanışlı sehpaların olması. Bu sehpaların sayısı ne kadar çok olursa o kadar iyi olur. Tek başına daha özel ve kişisel bir ortama ihtiyacı olan misafirler için üzerinde kablolu internet, printer, tarayıcı hatta otel tarafından kullanıma sunulabilecek bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarların olduğu çalışma masaları. Hatta bu çalışmalarının içinde küçük localar da olabilir.

Yiyecek ve İçecek: Salon büyüklüğüne ve kapasitesine göre içerisinde salona özel bir bistro bar olabileceği gibi daha ufak kapasiteli salonlara en yakın alışveriş merkezinden yiyecek ve içecek servisi de yapılabilir. Bilinen otellerde menüler genelde hafif olduğu gibi bu konuda tam tanımlama olmamakla birlikte menünün içerikleri konusunda işletme istediği kadar ekleme yapabilir.