Burdur Kültür ve Turizm Derneği

Sivil Toplum Kuruluşu Aktivite Merkezli STK

(Burdur, 2010 - )

Avrupa Birliği ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlarla eğitim, kültür, turizm, çevre vb. alanlarda projeler yaparak ya da yaptırarak, takibini yapmak ve yürütmek, istihdamı arttırıcı faaliyetlerde bulunmak, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürüterek Burdur’da ve Türkiye’de kamu ve özel sektör eliyle yapılacak turizm yatırımlarını gerçekleştirecek girişimcileri, yatırımcıları, yöneticileri, çalışanları ve gönüllü kişileri bir araya getirmek, bu kişilerin ülke yararına yatırım yapmalarını özendirmek başlıca amaçları arasındadır. Dernek, örnek turistik mekânlar, yapılar ve regreasyon alanları oluşturarak ev pansiyonculuğu gibi alanlarda önderlik eder. Kişilere ait konakları, sivil mimarlık örneklerini projelendirerek otantik lokanta olarak işletilmesini sağlayarak turizme kazandırmaya çalışmaktadır. Dernek ülke kalkınmasına katkıda bulunmak için turizm alanında yatırımlar yapılmasını özendirmeyi amaçlamaktadır. Teke Yöresi kültürünü ve Burdur’un turizm potansiyelini, coğrafi ve ekolojik güzelliklerinin korunmasını, geliştirilmesini desteklemektedir.

Her türlü basılı, görsel ve sanal araçları kullanarak turizm bilincini geliştirici, yerel, ulusal ve uluslararası nitelikteki şenlik, festival, anma günleri, konser, sergi, gösteri, kongre, toplantı, sempozyum, seminer, kurs, panel, konferans, fuar gibi etkinlikler düzenlemek, televizyon programı, film, reklam yapmak, yaptırmak ve sektör genelinde de benzeri organizasyonları yapmak, yapılmasını teşvik etmek için çalışır. Göllerin ve çevrenin kirliliğine karşı mücadele ederek ekolojik dengeyi koruyucu proje ve çalışmalar yapmak, ekoturizm, yayla ve göl turizmini geliştirmek, uluslararası proje ve etkinliklere katılmak amaçlarındandır. El sanatlarının, mahalli eserlerin, mahalli sanat ve sanatçıların, enstrümanların korunması ve tanıtılmasına dönük organizasyonları yapmayı amaçlamaktadır.

Derneğin temel amacı; kültür ve turizm ile ilgili proje, fuar, konferans gibi halkı bilinçlendirici faaliyetleri yürütmek, turizm ürünlerini, sanatsal etkinlikleri, kent ve köylerde girişimci ruhu geliştirici ve özendirici çalışmaları gerçekleştirmek, altyapı çalışmaları, turizm sektörü ve kültürel faaliyetler yapan kuruluşlar arası iletişim ve işbirliğini geliştirmek, halk kültürüne dönük koruyucu, geliştirici araştırmalar ile toplumun her kesimine dönük faaliyetler yapmak veya yapılmasında öncülük etmektir. Dernek, bölgede ekoturizmi geliştirmek için köylerin ve turizme uygun beldelerin turizm altyapısını hazırlayacak çalışmalar yaparak, doğal-tarihi ve kültürel zenginliklere sahip köy ve beldelerin turizmde markalaşmasına yardımcı olacak projeler geliştirmekte ve tanıtımlarına destek vermektedir. Bu çalışmalar gerçekleştirirken turizmle ilgili kuruluşlar, turizmciler, üniversiteler, yerli ve yabancı yatırımcılar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine girmektedir.

Referanslar

https://www.baka.gov.tr/assets/upload/dosyalar/1557486317BurdurGoluSorunlaricozumleriYonetimiveEkonomikPotansiyeli.pdf, (Erişim tarihi: 22.04.2020); http://www.burdurkulturturizm.gov.tr/Eklenti/45961,burdurrehberturk.pdf?1, (Erişim tarihi: 26.04.2020); https://burdur.ktb.gov.tr/TR-70075/burdur-kultur-ve-turizm-dernegi-kultur-basinla-ve-halkl-.html, (Erişim tarihi: 18.04.2020); Tanır, M. (2011). Burdur İl Tanıtım Rehberi. Burdur: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları.

Ayrıntılı bilgi için bakınız

https://burdur.ktb.gov.tr/TR-70075/burdur-kultur-ve-turizm-dernegi-kultur-basinla-ve-halkl-.html, (Erişim tarihi: 18.04.2020).