Antakya Meslek Yüksekokulu
Eğitim-Öğretim Önlisans Düzeyinde Bölüm/Program Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri
(Antakya, Hatay, 1976 - )
-
2020
Millî Eğitim Bakanlığı'nın bünyesinde Yaygın Yükseköğretim Kurumu’na (YAYKUR) bağlı olarak Elektrik, Makine ve İnşaat olmak üzere üç program ile iki yıllık önlisans düzeyinde öğretime başladı. 1980 yılında yeniden organize edilerek Makine Programı kapatıldı ve İşletme-Muhasebe, İnşaat ve Elektrik olmak üzere üç program ile öğretim hayatına devam edildi.
1982 yılında çıkarılan Yükseköğretim Kanunu gereğince Antakya Meslek Yüksekokulu, Çukurova Üniversitesi'ne bağlı bir kurum haline geldi. İşletme-Muhasebe Programı İşletmecilik Programı ve Muhasebe Programı olarak ayrıldı ve İnşaat Programı ve Elektrik konusu dönemde dört program, altı öğretim elemanı ve 200 öğrenci ile öğretim faaliyetleri sürdürüldü.
Antakya Meslek Yüksekokulu, 1992 yılında kurulan Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesine alınarak dört program, 16 öğretim elemanı ve 400 öğrenci ile faaliyetlerine devam etti. Büyümeye devam eden yüksekokulda, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında İşletmecilik, Muhasebe, İnşaat, Elektrik programlarının ikinci öğretimleri açıldı. 1994-1995 eğitim-öğretim yılında İşletmecilik Programı kapatılarak yerine Pazarlama Programı, Dış Ticaret Programı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik programları açıldı ve ayrıca Muhasebe Programının adı Bilgisayarlı Muhasebe Vergi Uygulamaları olarak değiştirildi. Yüksekokulun fiziki kapasitesi ve laboratuvar imkanları dikkate alınarak 1994-1995 eğitim-öğretim yılından itibaren Bilgisayar Programcılığı Programı ve Endüstriyel Elektronik Programı, 2003-2004 öğretim yılında ise Çocuk Gelişimi Programı açıldı.
Antakya Meslek Yüksekokulu’nda 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibariyle Adalet, Aşçılık, Basın ve Yayıncılık, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi, Dış Ticaret, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Emlak ve Emlak Yönetimi, İnşaat Teknolojisi, Lojistik, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Özel Güvenlik ve Koruma, Pazarlama, Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri ve Yerel Yönetimler programlarında 42 öğretim elemanı ve 4.800 öğrenci ile eğitim-öğretime devam edilmektedir. Her yıl 450 civarında öğrencinin mezun olduğu yüksekokul, 13 bini aşkın mezun sayısına ulaştı.
Antakya Meslek Yüksekokulu iki inşaat laboratuvarı, dört bilgisayar laboratuvarı, elektrik laboratuvarı, iki elektronik laboratuvarı ve uygulama mutfağı ile öğrencilere nitelikli eğitim programı sağlamaktadır. Merkez kampüse beş dakikalık mesafede olan yüksekokulda, öğrenciler ilgi alanlarına yönelik sosyal ve kültürel aktivite imkânlarına da sahip olmaktadır.
Referanslar
https://www.mku.edu.tr/departments.aspx?birim=87, (Erişim tarihi: 10.02.2020); https://yokatlas.yok.gov.tr/onlisans-univ.php?u=1077, (Erişim tarihi: 12.02.2020).