"Karayolu Taşımacılığı, Destekleyici ve Yardımcı Ulaştırma Faaliyetleri İstatistikleri (2001)" Başlıklı Yayın
Yayınlar İstatistik
-
2020
2001 yılında Türkiye, karayolu taşımacılığı, destekleyici ve yardımcı ulaştırma faaliyetleri içerisinde otobüs bilet satış komisyonculuğu, yük taşıma acentalarının ve komisyoncularının faaliyetleriyle birlikte seyahat acentaları, bireysel olarak işletilen kara taşıtları ve yolcu taşıma faaliyetinde bulunan belediyelere ilişkin olarak derlenen çalışan sayıları, hukuki durumları, gayrisafi gelirler, girdi, çıktı ve katma değer bilgilerine ilişkin verilerin kullanıcılara sunulması amacını taşıyan Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hazırlanan bir çalışmadır. Karayolu Taşımacılığı, Destekleyici ve Yardımcı Ulaştırma Faaliyetleri İstatistikleri yayını, 2001 yılında Türkiye’de faaliyette bulunan yaptığı işin niteliği karayolu taşımacılığı, destekleyici ve yardımcı ulaştırma faaliyetleri içerisinde yer alan işletme ve çalışanlarına ilişkin verileri içeren ve Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından derlenen bir çalışma niteliğindedir.
Çalışmanın alt amacı ulaştırma sektöründeki politikaların geliştirilmesi ve uygulanabilmesi için gerekli olan istatistikleri sağlamaktır. Çalışma, iki bölümden oluşuyor. Çalışmanın ilk bölümünde 1994-2001 yıllarına ait özet istatistikler üç başlık altında sunuluyor. İlk başlıkta karayolu taşımacılığı, ikinci başlıkta destekleyici ve yardımcı ulaştırma faaliyetleri, seyahat acentaları üçüncü başlıkta belediye yolcu taşımacılığına ilişkin istatistikler ve sunulan verilere ilişkin dağılımının yer aldığı özet istatistik bilgileri ve tabloları veriliyor. Çalışmanın ikinci bölümünde ilk olarak karayolu taşımacılığı yapan işyerleri ve bireysel işletilen taşıtlara ilişkin istatistiki veriler ve söz konusu işletme ve taşıtların dağılımı yer alıyor. İkinci bölümün devamında, destekleyici ve yardımcı ulaştırma faaliyetleri; seyahat acentalarına ilişkin çalışan sayısı, hukuki durumları, gelirleri, girdi-çıktı ve katma değer bilgilerine ilişkin istatistiki veriler sunuluyor. Bununla birlikte ikinci bölümde belediye yolcu taşımacılığına ilişkin çalışan sayısı, girdi-çıktı ve katma değer bilgilerine ilişkin istatistiki veriler bulunuyor. Çalışmada ek olarak, verilerin toplaması aşamasında faydalanılan anket formları yer alıyor.
Referanslar
Devlet İstatistik Enstitüsü (2001). Karayolu Taşımacılığı, Destekleyici ve Yardımcı Ulaştırma Faaliyetleri İstatistikleri, 2001. Ankara: DİE.