Çorti, 2019 yılında coğrafi işaret almış, Muş'a özgü yöresel bir yemektir. Kış yemeğidir. Sonbahar gelince kelemler (lahana) küçük küçük doğranır, doğrandıktan sonra tuz ile harmanlanır. Bu küçük küçük doğranmış kelemler  dibine ekşi maya veya nohut atılan bidonun içine yerleştirilir. Ardından kaynatılıp ılıtılan su içine dökülür, bidonun kapağı iyice kapatılır, bidon battaniye ile sarılır ve sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır. Takriben bu karışım üç-beş gün içinde mayalanır.  

Kış gelince yapılacak insan grubunun çokluğuna göre mayalanmış kelem yani çorti, dövme ve kemikli et bir tencereye alınır, iyice pişirilir. Ardından ayrı bir tavada tereyağ, soğan ve pul biber kızartılır ve çorti, dövme ve kemikli etin olduğu tencereye dökülür. Biraz daha piştikten sonra servis edilir.

Çorti yemeğinin yapımında dövme yerine bulgur konulabildiği gibi maddi durumu olmayanlar içine et koymadan da bu yemeği hazırlayabilirler. Çorti, oldukça doyurucu ve besleyici bir yemektir, soğuk kış günlerinde sıklıkla tercih edilir.

Muş Çorti Aşı (Yemeği), Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "Yemekler ve Çorbalar" kategorisinde Mahreç İşaretli Ürün olarak 10 Oca 2019 tarihinde tescil edilmiştir.