Fethiye Otelciler Birliği

Sivil Toplum Kuruluşu Aktivite Merkezli STK

(Fethiye, Muğla, 1993 - )

Fethiye ve çevresinde bulunan otel işletmecilerinin bir çatı altında toplanmasını sağlayarak, Ege Bölgesi’nde bulunan otellerin sorunlarına eğilmek, turizm sektörünün ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla iletişimini sağlamak, üyeler arasında işbirliği ile sosyal dayanışmayı sağlayarak turizmde kalitenin artırılması için tesislerin modernleşmesi yönünde projeler üretmek, bu konuda kamu ve tüzel kişiler tarafından yapılan projelere destek vermek amacıyla kuruldu (1993).

Fethiye Otelciler Birliği, Fethiye ve çevresinde bulunan 155 üyesi ile toplam 11 bin 924 oda ve 26 bin 116 yatak kapasitesine sahip bir turizm sektörü kuruluşudur. Birliğe dahil olan 155 üye Fethiye’nin farklı bölgelerinde bulunmaktadır. Ege Bölgesi’nin ve turizm sektörünün önde gelen bir kuruluşu olan Fethiye Otelciler Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu'nun bünyesinde 14 bölge kuruluşundan biri olarak; Fethiye merkez bölgesi, Çalış bölgesi, Ölüdeniz bölgesi, Ovacık bölgesi ve Göcek bölgelsini kapsamaktadır.

Fethiye Otelciler Birliği’nin misyonu; turizm sektörünün gelişmesine yönelik çalışmaların geliştirilmesi, birliğin belirleyeceği faaliyet planlaması kapsamında turizm sektörüne fayda sağlayacak tüm çalışmaların organizasyonu, kalite ve standardizasyonun geliştirilmesinde etkin rol alarak, turizmin sağladığı pozitif faydaların sektör, bölge ve ülkesel gelişime katkıda bulunmasına çalışmaktır. Ayrıca birliğin hedefleri arasında yeşil otelcilik faaliyetlerinin aktif olarak kullanılması da yer almaktadır. Bu hedefler çerçevesinde Fethiye Otelciler Birliği'nin bünyesinde bulunan 155 üyenin de otel işletmeciliği faaliyetlerinde, kullandıkları enerji miktarlarını mümkün olan en düşük seviyelere indirgenmek ve doğaya atılan deterjan ve benzeri atıkların azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılması amaçlanmaktadır.

Yararlanılan Kaynaklar

Korkmaz, H., Atay, L. (2017). Otel İşletmelerinde Yeşil Pazarlama ve Çevre Sertifikalarının Değerlendirilmesi, Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 9(4): 113-126.

Ayrıntılı bilgi için bakınız

Fethiye Otelciler Birliği, http://fetob.org/, (Erişim tarihi: 24.10.2019).