Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Mezunları Derneği (ATİOYOMED)

Sivil Toplum Kuruluşu Aktivite Merkezli STK

(Aydın, 1995 - )

Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu mezunları 1995 yılından itibaren biraraya gelmeye başladılar. İstanbul, İzmir ve Aydın’da bir araya gelerek organize ettikleri toplantıların ardından, derneğin resmi kuruluş işlemleri 16. 06. 2014 yılında tamamlandı. Kuruluşuna öncülük eden mezunların ağırlıklı olarak İstanbul’da yerleşik olması nedeni ile derneğin merkezi de bu şehirde bulunmaktadır. Adını taşıdığı yüksekokulun tarihi gelişim sürecine uygun olarak Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi dönemlerindeki tüm mezunları ve halen Kuşadası’nda Turizm Fakültesi olarak varlığını sürdüren kurumun hem öğrencilerini hem de mezunlarını kucaklayan bir anlayışa sahiptir.

Derneğin amacı; hem üyeler hem de öğrenciler arasında manevi birlik ve beraberliği sağlamak, dayanışma ruhunu geliştirmek şeklinde özetlenebilir. Bu amaca ulaşabilmek için sosyal, kültürel ve bilimsel çeşitli faaliyetler yapmakta ve diğer kurumlarla işbirliği oluşturmaktadır. ATİOYOMED, hem mezunlara hem de okul öğrencilerine sosyal fayda üretmeyi ve şartları ölçüsünde destek vermeyi amaç edinmiş bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmaktadır. Birçok yüksekokul öğrencisine 2006-2010 yılları arasında karşılıksız burslar verdi. Karşılıksız bursları yeniden hayata geçirmenin yanı sıra, kariyer planlama desteği ve mentörlük sisteminin oluşturulması 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrencilere yönelik hedefleridir. Halen aktif 127 üyesi bulunan derneğin etkinlikleri üye olmayan mezunlara ve ailelerine de açıktır. Bu nedenle etkinliklere katılım üye sayısının birkaç katına varmakta ve etki alanı daha geniş olmaktadır. Örneğin ilk mezunlar gala yemeğine 2004 yılında 200’ü aşkın katılım olmuşken, ilerleyen yıllarda her yıl düzenli olarak tekrarlanan bu etkinliğe katılım 300’ü aşmaktadır. Derneğin İstanbul Vakıftepe’de 2017 yılına kadar her yıl düzenlenen uçurtma şenliğine katılımlar mezunların ailelerinin tanışma ve kaynaşmasına fırsat sağladı. ATİOYOMED Hatıra ormanı; 2006 yılında mezunların doğaya olan saygısının bir sembolü olarak, İstanbul Kemerburgaz mevkiinde 3.000 adet fidan dikilerek ATİOYOMED ormanı oluşturuldu. Zaman içinde bu orman mezunlar tarafından sık sık ziyaret edilerek gelişti ve büyüdü. Çok sayıda mezunun katılımıyla hayatını kaybetmiş akademisyenler ve öğrenciler anısına dikilen ağaçlarla, ATİOYOMED ormanına manevi bir anlam kazandırıldı. Halen Kuşadası’nda faaliyet gösteren Turizm Fakültesi içerisinde, öğrenciler ile daha yoğun ilişkiler kurabilmek için 2019 yılında kurulan temsilcilik niteliğinde bir ofis mevcuttur.

Yararlanılan Kaynaklar

http://atioyomed.org/Topic/TopicDetail/hakkimizda, (Erişim tarihi: 29.07.2019); http://www.atioyomed.com.tr/News/NewsList, (Erişim tarihi: 29.07.2019).